Ingrediënten voor 4 wraps:
- Vier tortilla’s of taco’s
- Vier handenvol rucola
- Een bokaaltje zwarte bonen (200 gram), gespoeld en uitgelekt
- 2 La Vie Est Belle Zomerburgers
Ingrediënten voor voor de tomatensalsa:
- 150 gram kerstomaatjes, in kwartjes
- ½ mango, in kleine blokjes
- Jalapeno, naar smaak, in ringen
- 1 kleine rode ui, in halve ringen
- Sap van 1/2 limoen
- 3 takjes dille, fijngehakt
- 3 takjes koriander, fijngehakt
Ingrediënten voor voor de avocadocrème:
- 1 avocado
- Sap van ½ à 1 limoen
- Chilivlokken naar smaak
- ½ tl korianderpoeder
- ¼ tl komijnpoeder
- ½ teentje look
Ingrediënten voor voor de chermoula:
- 20 gram koriander, grofgehakt
- 10 gram platte peterselie, grofgehakt
- 3 takjes dille, grofgehakt
- ½ tl korianderpoeder
- ½ tl komijnpoeder
- 1 teentje look
- 1 eetlepel citroensap
- 6 eetlepels olijfolie (90 ml)
- ¼ tl zout
- Chilivlokken of cayennepeper naar smaak
- Snuifje gerookt paprikapoeder
Bereidingswijze:
- Meng alle ingrediënten van de tomatensalsa. Breng op smaak met peper en zout.
- Doe alle ingrediënten van de avocadocrème in een hakmolen of cutter. Blend tot een romige dressing. Breng op smaak en voeg indien nodig wat water of olijfolie toe.
- Doe alle ingrediënten van de chermoula in een hakmolen of cutter. Blend tot een vlokkerige dressing. Breng op smaak.
- Bak de zomerburgers goudbruin in een pan met wat olie.
- Verwarm de tortillawraps volgens de verpakking. Verdeel er de avocadocrème over, alsook de rucola en zwarte bonen.
- Snij de zomerburgers in 6 of 8 stukken en verdeel deze over de wraps.
- Lepel de tomatensalsa over de salade en werk het geheel af met de chermoula en chilivlokken, naar smaak.