Ingrediënten:
- 1 pakje La Vie Est Belle curryreepjes
- 200 gram bimi, dikke steeltjes in de lengte gehalveerd
- 1 kleine paksoi, steel en blad in reepjes
- 2 tenen look, in fijne plakjes
- 1 duim gember, geschild en in fijne julienne
- 1/2e eetlepel sesamolie
- Sojasaus of zout naar smaak
- 2 eetlepels geroosterde pindanoten
- Kokosolie, zwarte peper en zeezout
Voor erbij: 2 porties rijst, gekookt
Bereidingswijze:
- Verhit wat kokosolie in een wokpan op middelhoog vuur. Bak de curryreepjes tot wanneer ze warm en goudbruin gebakken zijn. Haal uit de pan en zet opzij.
- Voeg wat kokosolie toe aan de pan en bak de bimi in enkele minuten beetgaar. Voeg eventueel een klein scheutje water toe om de bimi te laten stomen en sneller garen.
- Eens de bimi beetgaar is, voeg je de paksoisteeltjes toe, samen met de gember en de look. Roerbak een tweetal minuten tot de look en gember goudbruin gebakken zijn.
- Eens de paksoisteeltjes klaar zijn, voeg je de paksoiblaadjes en de curryreepjes toe aan de groenten. Sprenkel er de sesamolie over. Meng alles voorzichtig onder elkaar. Proef en kruid bij met peper en sojasaus of zout.
- Verdeel over twee kommen en werk af met pindanoten. Serveer met gekookte rijst.