Ingrediënten voor 2 personen:
- 1 rode paprika, in fijne reepjes
- 1/4e bloemkool, in kleine roosjes
- 2 grote pitabroodjes
- 4 eetlepels plantaardige (ongezoete) yoghurt
- 1 teentje look, geperst
- Citroensap naar smaak
- 1 pakje La Vie Est Belle Shoarmareepjes
- 2 eetlepels granaatappelpitjes
- 2 handenvol bladspinazie
- Takje munt en platte peterselie, blaadjes grof gehakt
- Olijfolie, komijn, (cayenne)peper & zout
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180°.
- Meng de paprika en bloemkool met olijfolie, komijn, peper en zout en rooster 15 à 20 minuten in de oven tot wanneer ze beetgaar en goudbruin gebakken zijn. Bak de laatste minuten ook de pitabroodjes mee tot ze warm zijn.
- Maak het yoghurtsausje: meng de yoghurt met de geperste look en breng op smaak met citroensap, (cayenne)peper en zout.
- Bak ondertussen de shoarmareepjes goudbruin in (olijf)olie, op middelhoog vuur.
- Doe een flinke lepel saus in elk pitabroodje. Verdeel de shoarmareepjes, de geroosterde groenten en de spinazie over de broodjes. Werk af met granaatappelpitjes, verse kruiden en een extra lepel saus.
Tip: lekker met zoete aardappelfrietjes!