Ingrediënten voor 1 portie:
- 1 tomaat
- 1 eetlepel gesnipperde lente-ui of rode ui
- Sap van 1/2e limoen
- 2 takjes koriander + meer als afwerking
- 2 eetlepels gekookte rode bonen
- 1 eetlepel gekookte maïs
- 1/2e avocado
- 5 Falafels Mexican
- Bladgroenmengeling
- 1 handvol nacho chips
- 1 eetlepel limoen-koriandersausje
- Peper, zout, chilivlokken & olijfolie
Optioneel: verdeel schijfjes jalapeno over de salade, voor een pittige toets.
Ingrediënten voor 100 ml limoen-koriandersaus:
- 1/2e teen look
- 15 gr koriander (blaadjes en steeltjes)
- 1 eetlepel limoensap
- 75 ml olijfolie
- ½ tl ahornsiroop
- Zout & zwarte peper
Optioneel: 1 jalapenopeper of een snuif chilivlokken, voor extra pit
Bereidingswijze voor 1 portie (15 min):
- Snijd de tomaat in blokjes, meng met de lente-ui (of rode ui), het sap van een halve limoen en de blaadjes van twee takjes koriander. Kruid met peper en zout.
- Spoel de rode bonen en de mais. Laat goed uitlekken.
- Snijd de avocado in blokjes
- Bak de falafels in wat olijfolie.
Bereidingswijze voor 100 ml limoen-koriandersaus (5 min):
- Blend alle ingrediënten. Kruid bij naar smaak.
Mexican Falafel
De falafel met een sombrero. Mopje, het is met grillkaas en jalapeño.
Ontdek het product