Ingrediënten voor 2-3 personen:
- 1 avocado
- 1 limoen
- 1 bosje koriander
- 2 tomaten, zonder zaadjes in blokjes
- 1/2e rode ui, in fijne blokjes
- 1 teentje look, geperst
- 1 rode chili, in ringen (met/zonder zaadjes, naar keuze)
- 1 pakje La Vie Est Belle shoarmareepjes
- 1 zak nacho chips (200 gr)
- 2 eetlepels ongezoete plantaardige yoghurt
- 1 lente-ui, in ringen
- Olijfolie, zwarte peper en zeezout
Bereidingswijze:
- Plet de avocado in een kom en meng met het sap van een halve limoen, flink wat peper en zout en een paar blaadjes koriander.
- Meng de tomatenblokjes met de rode ui, de geperste look en de helft van de chili. Roer er het sap van een halve limoen onder en kruid met peper en zout.
- Verhit wat (olijf)olie in een pan op middelhoog vuur en bak de shoarmareepjes goudbruin.
- Giet de tortilla chips in een schaal. Verdeel er de guacamole en de tomatensalsa over. Giet het vrijgekomen tomatensap weg, dit zou de chips te zacht maken.
- Verdeel de warme shoarmareepjes over de chips en werk af met de ongezoete yoghurt, lente-ui, chili en koriander.
Tip: zin in een cheesy nacho platter? Doe de tortilla chips in een ovenschaal, verdeel er geraspte vegan kaas overheen en bak kort in de oven tot wanneer de tortilla chips warm en goudbruin zijn en de kaas gesmolten is. Werk de schotel daarna verder af zoals hierboven beschreven.