Lenteburger raita granaatappel linzencurry aubergine la vie est belle

May 30, 2022

Raita met granaatappel & linzencurry met aubergine

Ingrediënten voor raita met granaatappel:

  • Een halve komkommer
  • 1 kleine sjalot, fijngesnipperd
  • 2 dl (plantaardige) yoghurt
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 2 tl garam masala
  • zeezout
  • Granaatappelpitjes

Ingrediënten voor linzencurry met aubergine:

  • 50 g gember, fijngeraspt
  • 2 kleine aubergines, in blokjes gesneden
  • 3 grote tomaten, in blokjes gesneden
  • kokosolie
  • 2 tl currykruiden
  • 1,5 cup rode linzen (gespoeld) + 1,5 cup water
  • 100 ml kokosroom
  • zout

Bereidingswijze voor raita met granaatappel:

  • Bestrooi de sjalot met een flinke snuf zeezout en laat 5 minuten intrekken.
  • Schil en rasp de komkommer en druk aan in een zeef om het vocht te verwijderen.
  • Laat nog enkele minuten uitlekken.
  • Meng de yoghurt met de sjalot en komkommer.
  • Voeg de knoflook en garam masala toe.
  • Laat het geheel minstens een uur trekken in de koelkast.
  • Roer er voor het serveren de granaatappelpitjes door. 

Bereidingswijze voor linzencurry met aubergine:

  • Smelt een klontje kokosolie in een grote wokpan. Zet het vuur niet te hoog.
  • Bak de stukjes aubergine aan tot die goudbruin zien.
  • Voeg look, gember en currypoeder toe en bak even mee tot alle aroma’s vrijkomen.
  • Voeg de tomaten toe en een snuifje zout.
  • Voeg de linzen toe en het water toe. Roer goed om.
  • Laat het geheel 5 minuutjes zachtjes koken tot de linzen de gewenste beet hebben.
  • Voeg de kokosroom toe en roer nog even om.
  • Proef en kruid naar smaak bij met currypoeder, kokosroom en zout.

Lenteburger raita granaatappel linzencurry aubergine la vie est belle

Lenteburger

Zet je smaakpapillen in bloei.