Ingrediënten voor raita met granaatappel:
- Een halve komkommer
- 1 kleine sjalot, fijngesnipperd
- 2 dl (plantaardige) yoghurt
- 1 teen knoflook, geperst
- 2 tl garam masala
- zeezout
- Granaatappelpitjes
Ingrediënten voor linzencurry met aubergine:
- 50 g gember, fijngeraspt
- 2 kleine aubergines, in blokjes gesneden
- 3 grote tomaten, in blokjes gesneden
- kokosolie
- 2 tl currykruiden
- 1,5 cup rode linzen (gespoeld) + 1,5 cup water
- 100 ml kokosroom
- zout
Bereidingswijze voor raita met granaatappel:
- Bestrooi de sjalot met een flinke snuf zeezout en laat 5 minuten intrekken.
- Schil en rasp de komkommer en druk aan in een zeef om het vocht te verwijderen.
- Laat nog enkele minuten uitlekken.
- Meng de yoghurt met de sjalot en komkommer.
- Voeg de knoflook en garam masala toe.
- Laat het geheel minstens een uur trekken in de koelkast.
- Roer er voor het serveren de granaatappelpitjes door.
Bereidingswijze voor linzencurry met aubergine:
- Smelt een klontje kokosolie in een grote wokpan. Zet het vuur niet te hoog.
- Bak de stukjes aubergine aan tot die goudbruin zien.
- Voeg look, gember en currypoeder toe en bak even mee tot alle aroma’s vrijkomen.
- Voeg de tomaten toe en een snuifje zout.
- Voeg de linzen toe en het water toe. Roer goed om.
- Laat het geheel 5 minuutjes zachtjes koken tot de linzen de gewenste beet hebben.
- Voeg de kokosroom toe en roer nog even om.
- Proef en kruid naar smaak bij met currypoeder, kokosroom en zout.