lakse noodle bowl curryreepjes la vie est belle

May 30, 2022

Een bowl gevuld met gebakken curryreepjes en paddestoelen, geroosterde broccoli...

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 portie homemade laksa currypasta (zie recept), of currypasta uit de winkel
  • 250 ml kokosroom
  • 200 ml groentenbouillon
  • 1 theelepel kokosbloesemsuiker
  • Limoensap naar smaak
  • 1 kleine broccoli, in roosjes
  • 1 kleine zoete aardappel, in blokjes van 2 cm
  • 125 gram fijne rijstnoodles
  • 2 eetlepels kokosschilfers
  • 200 gram paddenstoelen, in stukken of reepjes
  • 1 pakje La Vie Est Belle Curryreepjes
  • Plantaardige olie, peper en zout


Ingrediënten voor 3 porties Laksa currypasta (1 portie is goed voor een curry voor 2 personen. De rest kan je invriezen!):

  • 2 sjalotjes 
  • 2 dikke tenen look 
  • Een dikke duim gember 
  • 2 grote milde chili’s 
  • 1 à 2 kleine pikante chili’s als je houdt van wat pittiger
  • 1 stengel citroengras, harde buitenste blad verwijderd
  • 10 gram cashewnoten
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel kurkumapoeder
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • Sap van een halve limoen
  • 3 eetlepels neutrale olie
  • Flinke snuif peper en flink wat zout
  • Scheutje water


Bereidingswijze Laksa Noodle Bowl:

  1. Verwarm de oven voor op 180°. Bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Verwarm de laksa currypasta in een wokpan en voeg de kokosroom, groentebouillon en een lepeltje suiker toe. Laat de curry sudderen onder deksel. Kruid met limoensap, peper en zout. 
  3. Meng de broccoli en zoete aardappel met olie, peper en zout en verdeel over de bakplaat. Bak in 10-15 min gaar en goudbruin.
  4. Kook de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
  5. Bak ondertussen de kokosschilfers goudbruin in een antikleefpan. Giet in een kommetje en zet opzij. Bak in dezelfde pan de paddenstoelen bruin in wat olie. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan. 
  6. Bak in dezelfde pan de La Vie Est Belle Curryreepjes tot wanneer ze goudbruin gebakken zijn. 
  7. Serveer de verschillende ingrediënten in een kom en giet er de romige laksacurry bij. 
  8. Werk af met kokosschilfers.

Bereidingswijze Laksa currypasta:

  1. Doe alle ingrediënten in een hakmolen.
  2. Voeg zoveel water toe als nodig is om gemakkelijk te kunnen mixen. Het overtollige water verdampt straks toch. Mix goed tot een homogene pasta.
  3. Verhit een antikleefpan op middelhoog en bak de currypasta vijf minuten al roerend. Na een aantal minuten ruikt het heerlijk en heeft de currypasta ook een intensere kleur gekregen. De ajuin & look kunnen garen, en de kruiden geven een vollere smaak af. 
  4. Laat afkoelen, verdeel in drie porties en bewaar twee porties in aparte potjes in de diepvries. Eén portie is goed voor een curry voor 2 personen. 

lakse noodle bowl curryreepjes la vie est belle

Curry Reepjes

Vegan reepjes, op z’n Oosters.