herfstburger salade la vie est belle

May 30, 2022

Geroosterde salade van herfstgroenten, met een no-waste dressing van wortelloof

Ingrediënten voor 4 porties:

  • 1 grote venkel, de harde kern verwijderd, in parten 
  • 2 à 3 rode bietjes, ongekookt, in parten 
  • Een half bosje jonge wortelen, in stukken van 2 cm 
  • 1 kleine bloemkool, in kleine roosjes
  • 250 paddenstoelen naar keuze, in stukken
  • 1 rolletje (gerookte) tempeh, in blokjes gesneden.
  • 4 La Vie Est Belle Herfstburgers
  • Een handvol hazelnoten
  • Een trosje blauwe druiven
  • Een paar takjes peterselie
  • 4 handenvol jonge spinazie


Ingrediënten voor de tahindressing: 

  • Het loof van de jonge wortelen (vervang eventueel door wat spinazie)
  • Twee eetlepels tahin (sesampasta)
  • Zout of sojasaus naar smaak
  • Een theelepel mosterd
  • Twee takjes peterselie
  • Scheutje water en olijfolie
  • Zwarte peper 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°. 
  2. Meng de venkel, bietjes, wortelen en bloemkool met wat olijfolie, peper en zout. Stort de groenten op een bakplaat en bak ze 20 à 30 min tot wanneer ze beetgaar en goudbruin gebakken zijn. 
  3. Bak ondertussen de paddenstoelen in wat olijfolie. Haal uit de pan, en doe hetzelfde met de tempeh en vervolgens met de burgers. 
  4. Maak ondertussen de dressing door alle ingrediënten in een kleine cutter of  blender tot een groene saus te mixen. Proef en kruid bij naar smaak.
  5. Hak de hazelnoten grof, spoel de druiven en versnipper de peterselie. 
  6. Snijd de gebakken burger in 6 partjes. Spoel de spinazieblaadjes.
  7. Verdeel alle groenten over 4 borden. 
  8. Lepel er wat groene dressing overheen. 
  9. Werk af met de gehakte hazelnoten en peterselie.
herfstburger salade la vie est belle

Herfstburger

Herfstkleuren die je kan proeven.