Ingrediënten voor 4 porties:
- 1 grote venkel, de harde kern verwijderd, in parten
- 2 à 3 rode bietjes, ongekookt, in parten
- Een half bosje jonge wortelen, in stukken van 2 cm
- 1 kleine bloemkool, in kleine roosjes
- 250 paddenstoelen naar keuze, in stukken
- 1 rolletje (gerookte) tempeh, in blokjes gesneden.
- 4 La Vie Est Belle Herfstburgers
- Een handvol hazelnoten
- Een trosje blauwe druiven
- Een paar takjes peterselie
- 4 handenvol jonge spinazie
Ingrediënten voor de tahindressing:
- Het loof van de jonge wortelen (vervang eventueel door wat spinazie)
- Twee eetlepels tahin (sesampasta)
- Zout of sojasaus naar smaak
- Een theelepel mosterd
- Twee takjes peterselie
- Scheutje water en olijfolie
- Zwarte peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°.
- Meng de venkel, bietjes, wortelen en bloemkool met wat olijfolie, peper en zout. Stort de groenten op een bakplaat en bak ze 20 à 30 min tot wanneer ze beetgaar en goudbruin gebakken zijn.
- Bak ondertussen de paddenstoelen in wat olijfolie. Haal uit de pan, en doe hetzelfde met de tempeh en vervolgens met de burgers.
- Maak ondertussen de dressing door alle ingrediënten in een kleine cutter of blender tot een groene saus te mixen. Proef en kruid bij naar smaak.
- Hak de hazelnoten grof, spoel de druiven en versnipper de peterselie.
- Snijd de gebakken burger in 6 partjes. Spoel de spinazieblaadjes.
- Verdeel alle groenten over 4 borden.
- Lepel er wat groene dressing overheen.
- Werk af met de gehakte hazelnoten en peterselie.