September 17, 2021

Griekse salade met Greek Falafel

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 200 g La Vie Est Belle Greek Falafel
  • 250 g blauwe druiven
  • 130 g Kalamon olijven, ontpit
  • 200 g Griekse fetakaas
  • 80 g jonge spinazie
  • 1 komkommer
  • 3-4 Coeur de Boeuf tomaten
  • 60 ml olijfolie
  • 60 ml rode wijnazijn
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 tl mosterd
  • Paar takjes bladpeterselie

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Plaats de La Vie Est Belle Greek falafels op een bakplaat samen met de druiven. Rooster in de oven voor 8 à 10 minuten.
  • Snij de rode ui in dunne ringen, plaats in een schaaltje en giet er de helft van de rode wijnazijn over samen met een snuifje zout. Laat even intrekken.
  • Hak de olijven en peterselie fijn, kruimel de feta, snij de komkommer en de tomaat in plakken.
  • Leg op ieder bord wat spinazie, komkommer, tomaat, feta, olijven, de geroosterde La Vie Est Belle Greek falafels en druiven bij.
  • Maak een dressing van olijfolie, rode wijnazijn, knoflook, mosterd en bladpeterselie. Kruid met peper en zout.
  • Giet de dressing over de salade en eet smakelijk!
Tip: Serveer pitabroodjes bij deze salade.

Greek Falafel

Met de neus op de feta