Ingrediënten voor 2 personen:
- 150 gram wortel
- 100 gram sluimererwten
- 150 gram erwtjes
- 200 gram fijne witte rijstnoedels
- 200 ml culinaire kokosmelk of -room (uit brikof blik)
- 1 theelepel currypoeder
- Sojasaus
- 1/2e komkommer
- 2 theelepels sesamolie
- 3 eetlepels rijstazijn
- Limoensap naar smaak
- 1,5 eetlepel sesamzaad
- 2 La vie est belle Erwtenburgers
- 2 lente-uitjes, groen & wit deel
- Snuif chilivlokken
- 2 handenvol sojascheuten
- Koriander
Bereidingswijze (40 min):
1. Snijd de wortel en sluimererwtenin julienne en kook ze samen met de erwten in enkele minuten gaar.
2. Breng de kokosmelk en 550 ml wateraan de kook. Voeg 1 eetlepel sojasaus, een snuif currypoeder en de noedels toe.Kook de noedels in een tiental minuten op middelmatig vuur, of tot wanneer denoedels gaar zijn en het vocht grotendeels is opgenomen. Voeg indien nodig meerwater toe. Kruid naar wens met extra sojasaus.
3. Halveer ondertussen de komkommeren snij in maantjes.
4. Meng de sesamolie en de rijstazijnmet 2 eetlepels sojasaus. Kruid met chilivlokken en breng op smaak metlimoensap. Giet de marinade over de komkommer. Meng goed en zet opzij.
5. Bak het sesamzaad goudbruin in eenpan op middelhoog vuur. Giet in een kommetje en zet opzij. Giet in dezelfde panwat olie en bak de erwtenburgers goudbruin en krokant.
6. Snij de lente-ui in ringen.
7. Serveer de kokosnoedels met degeblancheerde groenten, de gemarineerde komkommer, wat sojascheuten en deburger. Lepel de rest van de komkommermarinade over de groentejulienne, werk afmet lente-ui, koriander, sesamzaad en chilivlokken. Serveer met een partjelimoen.