Ingrediënten voor 1 portie (twee rolls):
- 2 vellen rijstpapier
- 2 eetlepels La Vie Est Belle Curryspread
- 1 handvol spinazieblaadjes
- 1/4e mango, in reepjes
- 1 kleine wortel, in staafjes
- 1/3e komkommer, in staafjes
- Twee handenvol gekookte rijstnoodles
- Blaadjes munt en/of koriander
- 0,5 eetlepel sesamolie
Ingrediënten voor de dipsaus:
- 2 eetlepels rijstazijn
- 0,5 theelepel sesamolie
- Zout of sojasaus naar smaak
- 1 theelepel lente-ui in ringen
- 0,5 theelepel rode chili in ringen
Bereidingswijze:
- Bevochtig een vel rijstpapier enkele seconden (onder de kraan of in een kom lauw water) en leg het op een plank. Het zal zachter worden terwijl je de vulling erop legt.
- Verdeel 1 eetlepel curryspread over het midden van het rijstpapier. Maak een rechthoek van 5 op 10 cm.
- Verdeel er de helft van de spinazieblaadjes over.
- Leg er de helft van de staafjes mango, wortel en komkommer bovenop.
- Verdeel er de helft van de rijstnoodles overheen, werk af met verse kruiden en druppel er wat sesamolie overheen.
- Vouw de onderkant van het rijstpapier naar boven, over de vulling heen. Voelt het papier nog te stug en breekt het? Maak het dan voorzichtig nat met je vingers en wacht even tot wanneer het rijstpapier zacht en elastisch is geworden.
- Vouw de zijkanten naar binnen en rol verder op terwijl je de vulling goed samenhoudt en stevig aanduwt.
- Herhaal met het tweede vel restpapier en de overblijvende ingrediënten.
- Strooi de sesamzaadjes over de springrolls en laat even opstijven in de koelkast voordat je ze aansnijdt. Laat ze vervolgens wel even op kamertemperatuur komen, zodat het rijstpapier weer zachter wordt.
Tip 1: liever zoetzure saus? Ook lekker erbij!
Tip 2: je hoeft de springrolls niet in stukken te snijden, gewoon ook lekker in zijn geheel, uit het vuistje!