Ingrediënten:
- 1/2e aubergine, in schijfjes
- 5 cm ciabatta
- Handvol kerstomaatjes
- 5 Falafels Italian
- 2 handenvol rucola
- 1/4e komkommer, in blokjes
- 1 eetlepel kappertjesvinaigrette
- Handvol basilicumblaadjes
- Peper, zout, Provençaalse kruiden en olijfolie
Ingrediënten voor 125 ml kappertjesvinaigrette:
- 65 ml olijfolie
- 25 ml witte wijnazijn
- 1 klein sjalotje, fijngesneden (20 gr)
- 2 eetlepels kappertjes, grof gehakt
- Snuif gedroogde basilicum of Provençaalse kruiden
- Peper & zout
Bereidingswijze (30 min):
- Verwarm de oven voor op 180 °.
- Leg de aubergineschijfjes in een ovenschaal en strijk rijkelijk in met olijfolie, peper en zout. Plaats in de oven en bak 20 min tot wanneer de aubergine zacht en goudbruin is.
- Scheur de ciabatta in stukken van 2 à 3 cm en doe deze samen met de kerstomaatjes in een tweede ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en strooi er Provençaalse kruiden, peper en zeezout overheen. Plaats 5 à 10 min in de oven tot wanneer de tomaten beginnen open te barsten en de ciabatta goudbruin en krokant is.
- Bak de falafels in olijfolie.
Bereidingswijze voor 125 ml kappertjesvinaigrette (5 min):
- Meng alle ingrediënten in een kom. Proef en kruid bij met peper en zout.
Samenstelling:
- Verdeel de rucola, aubergine, gebakken falafels en komkommerblokjes over een groot bord.
- Verdeel de ciabatta en gepofte tomaten over de salade (inclusief het vocht onderin de ovenschaal: een kruidige mengeling van olijfolie, tomatensap en Provençaalse kruiden).
- Lepel de kappertjesvinaigrette over de salade.
- Werk af met de verse basilicum, peper en zout.
Italian Falafel
Een hartje van tomaat en stukjes basilicum die zich graag tussen je tanden verstoppen.
Ontdek het product