Een levensverhaal vol mooie wendingen
Als jong koppel vertrokken Stefaan Deraeve en Katrien Steeman als verplegers naar Rwanda. Ze keerden terug met het unieke recept voor hun veggie burgerbedrijf ‘La vie est belle’.
Vandaag de dag staat La vie est belle voor heerlijke, verse producten op basis van groenten, granen en peulvruchten. Smaak en kwaliteit staan altijd voorop. Biologisch is een basisvoorwaarde.
1981 - Stefaan en Katrien vertrekken samen naar Rwanda in het kader van hun burgerdienst

Alles begon in Rwanda in de vroege jaren tachtig toen Katrien Steeman en haar man Stefaan Deraeve, die beiden net hun opleiding tot verpleegkundigen hadden afgewerkt, naar ginds trokken in het kader van de burgerdienst. Ze waren allebei traditionele eters en kwamen in een streek terecht waar geen vlees en nauwelijks groenten te vinden waren. Al vlug beslisten ze om zelf biologisch te tuinieren. Ze combineerden allerlei groenten, zaden en peulvruchten en werden vegetariërs uit noodzaak.
1983 - Terugkomst uit Rwanda
1992 - Start van La vie est belle, in het echterlijk huis van
Stefaan en Katrien

Terug in België perfectioneerde Katrien haar recepten voor vegetarische bioburgers. Met haar creatieve kookkunsten legde ze de basis voor wat later zou uitgroeien tot het familiebedrijf ‘La vie est belle’.
2011 - Lancering Tartin’O, de eerste spread van La vie est belle

2016 - Lancering van de Kinowaburger, op basis van Belgische quinoa + Lancering van de falafelreeks
2010 - Verhuis naar de huidige productielocatie in Oostkamp

2015 - La vie est belle 2.0: Met Nele, Karel en Lieven engageren 3 van de 4 kinderen zich in het bedrijf

Creatief koken zit ook bij Lieven Deraeve, één van Katrien en Stefaans kinderen, in de genen. Lieven genoot een opleiding als kok en neemt sinds enkele jaren het voortouw in de proefkeuken van het bedrijf. In de proefkeuken is het motto ‘Laat je gaan!’. Een lekker en volwaardig eindproduct is het enige criterium. In een latere fase test Lieven de haalbaarheid van het product in de productieruimte.
Lieven is echter niet het enige familielid dat actief is binnen La vie est belle. Met Nele en Karel hebben 3 van de 4 kinderen van het koppel een functie in het bedrijf. Opvolging verzekerd dus!
La vie est belle gelooft in de toekomst
De producten van La vie est belle zijn biologisch, vrij van kunstmatige bewaarmiddelen en gemaakt met seizoensgebonden en – waar mogelijk – lokale producten. Duurzaamheid is voor La vie est belle een proces waarin het bedrijf zichzelf steeds uitdaagt en zich op alle vlakken hoge standaarden oplegt om de eigen werking te optimaliseren.
La vie est belle gelooft in de toekomst, een toekomt van groei voor het bedrijf en de vegetarische voedingssector in het algemeen. Mensen eten bewuster en hierdoor zal de bio- en eco-sector verder groeien en hier draagt La vie est belle graag zijn steentje toe bij.
Wij staan er voor en door ons team
Bij La vie est belle is elke medewerker van belang. Als bedrijf willen we oprecht omgaan met alle schakels binnen een korte keten.