Deze mediterrane falafel salade is super makkelijk om te maken en onwijs lekker! De knapperige falafel in combinatie met een frisse zelfgemaakte dressing en kruidige hummus is echt een aanrader. Wat zo ideaal is aan deze falafel salade is dat het gerecht binnen 20 minuten op tafel staat en je voegt simpelweg een aantal ingrediënten bij elkaar. Klaar om aan tafel te gaan! Heel fijn dus ook wanneer je gasten te eten krijgt en je niet lang of gestrest in de keuken wilt staan.
Voor het maken van deze mediterrane falafel salade kan je ook lekker creatief zijn. Voeg andere ingrediënten toe zoals knoflook olijven of stukjes feta. Zo creëer je steeds weer een andere smaak en ontdek je welke smaken goed samen gaan. Mocht je nou binnenkort gasten over de vloer krijgen: probeer dan eens een lekkere falafel borrelplank te maken. Compleet met tapenade, losse olijven, knapperige crackers, zelfgemaakte hummus of andere dips en vul aan met wat knapperige falafel. Is weer eens wat anders dan de ouderwetse kaasplakjes.
Ingrediënten: (voor 2 personen)
- 100 gram couscous
- 250 gram pompoen
- 100 gram bloemkool
- 150 gram gekleurde tomaatjes
- 50 gram zwarte olijven (zonder pit)
- 1/2 rode ui
- 150 gram ‘Oh so original’ falafel
- 2 handjes rucola/sla
- 2 tl hummus
- handje rozijnen
- 2 volkoren wraps
- 1/2 tl kerriepoeder
- 1/2 tl kurkuma
- snufje kaneel
- snufje gemalen peper en zout
- snufje paprikapoeder
- olijfolie
- optioneel: serveer met verse citroen
Dressing:
Maak eventueel een dressing van een scheutje plantaardige room, verse dille, gemalen peper en citroenrasp.
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Snijd de pompoen in kleine stukjes en schep over in een ovenschaal. Besprenkel met een beetje olijfolie, gemalen peper en gedroogde rozemarijn. Plaats voor 20 minuten in de oven.
- Halveer vervolgens de tomaatjes en snijd de rode ui in reepjes. Voeg dit na 20 minuten toe aan de ovenschaal, besprenkel met een beetje olijfolie, gemalen peper, snufje zout, kurkuma en een beetje kerriepoeder. Schep goed door elkaar en plaats voor nog 15 minuten in de oven.
- Maak de couscous klaar zoals op de verpakking staat.
Tip: maak aan met een beetje groentebouillon voor extra smaak - Bak de falafel voor ongeveer 5 tot 10 minuten in de oven tot deze knapperig en mooi goudbruin is.
- Besmeer de wraps met een beetje olijfolie, snufje zout en een snufje kerriepoeder. Knip in driehoekjes. Bak voor 3 minuten in de Airfryer of verdeel over een ovenplaat en plaats voor 10 minuten in de oven tot ze knapperig zijn.
Tip: let op dat de zelfgemaakte tortilla chips niet verbrand! - Schep de couscous in een kom en voeg alle ingrediënten bij elkaar. Maak af met lekkere knapperige tortilla chips en eventueel met de zelfgemaakte dressing.
Tip: je kan er ook voor kiezen om alle ingrediënten los op tafel te plaatsen zodat iedereen zijn eigen bowl kan vullen. - Eet smakelijk!
Recept & fotografie: Merel van healthywanderlust.nl