Ingrediënten voor 4 porties
– 1 grote venkel, de harde kern verwijderd, in parten
– 2 à 3 rode bietjes, ongekookt, in parten
– Een half bosje jonge wortelen, in stukken van 2 cm
– 1 kleine bloemkool, in kleine roosjes
– 250 paddenstoelen naar keuze, in stukken
– 1 rolletje (gerookte) tempeh, in blokjes gesneden.
– 4 La Vie Est Belle Herfstburgers
– Een handvol hazelnoten
– Een trosje blauwe druiven
– Een paar takjes peterselie
– 4 handenvol jonge spinazie
Voor de tahindressing:
– Het loof van de jonge wortelen (vervang eventueel door wat spinazie)
– Twee eetlepels tahin (sesampasta)
– Zout of sojasaus naar smaak
– Een theelepel mosterd
– Twee takjes peterselie
– Scheutje water en olijfolie
– Zwarte peper
Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 200-.
– Meng de venkel, bietjes, wortelen en bloemkool met wat olijfolie, peper en zout. Stort de groenten op een bakplaat en bak ze 20 à 30 min tot wanneer ze beetgaar en goudbruin gebakken zijn.
– Bak ondertussen de paddenstoelen in wat olijfolie. Haal uit de pan, en doe hetzelfde met de tempeh en vervolgens met de burgers.
– Maak ondertussen de dressing door alle ingrediënten in een kleine cutter of blender tot een groene saus te mixen. Proef en kruid bij naar smaak.
– Hak de hazelnoten grof, spoel de druiven en versnipper de peterselie.
– Snijd de gebakken burger in 6 partjes. Spoel de spinazieblaadjes.
– Verdeel alle groenten over 4 borden.
– Lepel er wat groene dressing overheen.
– Werk af met de gehakte hazelnoten en peterselie.
Recept & fotografie: Stefanie – foodlove.be