Ingrediënten (voor 2 personen):
- 2 courgettes
- 400 gram Tartin’O
- 100 gram couscous
- 8 eetlepels panko
- Specerijen: cayenne, paprika, geroosterd paprikapoeder.. (telkens een flinke snuif)
- Olijfolie, peper en zout
Voor erbij:
- Vier handenvol rucola
- Twee handenvol kerstomaten
- Een halve komkommer, in linten
- Geroosterde pitten & zaden
- Balsamico-azijn
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180° en breng 100ml water aan de kook.
- Overgiet de couscous met het hete water. Roer goed door elkaar en laat wellen.
- Snijd de courgettes overlangs in twee en verwijder de zachte kern met een lepel. Strooi peper en zout over de uitgeholde courgettes. Sprenkel wat olijfolie in een ovenschaal en leg de courgettes in een ovenschaal schaal.
- Hak de zachte kern van de courgettes grof en vermeng dit met de Tartin’O en de gewelde couscous. Proef en kruid indien nodig bij.
- Verdeel de vulling over de vier courgettehelften. Heb je vulling over? Dit hangt af van hoe groot je courgettes zijn. Gebruik de overige vulling dan gerust om andere groenten op te vullen.
- Meng de panko in een kommetje met de specerijen en een eetlepel olijfolie. Verdeel over de Tartin’O-vulling.
- Bak de courgettes 40 min in de oven, of tot wanneer de courgette gaar is en de panko goudbruin.
- Maak ondertussen een eenvoudig slaatje met rucola, kerstomaten, komkommerlinten en de geroosterde pitten. Sprenkel er balsamico en olijfolie overheen en werk af met peper en zout.
- Serveer de warme courgettebootjes met het slaatje.
Idee!
Varieer de vulling van de courgettes met één of meerdere van volgende ingrediënten:
- Olijven
- Pijnboompitten
- Basilicum
- Zongedroogde tomaten
- Fetakaas
- Parmezaanse kaas