LVEB_WEB_GRAPHICS_LOGO_NAV
  • Home
  • Assortiment
  • Winkels
  • Nieuws
  • Over ons
  • PROFESSIONELEN
  • NL
Menu
  • Home
  • Assortiment
  • Winkels
  • Nieuws
  • Over ons
  • PROFESSIONELEN
  • NL
falafel-greek-gerecht

Creamy & Comforting Italian Risotto

30 maart 2020

Aan de slag met onze ‘Falafel Italian‘:

Risotto van volkoren ronde rijst en cannellini bonen, met basilicum, tijm, citroenzeste en look

  • balsamico-gelakte wortelen
  • kappertjes- basilicum dressing
  • gebakken zonnebloempitten/pijnboompitten

Ingrediënten: voor 4 porties

  • 12 Italiaansefalafels (3 per persoon)
  • Twee eetlepels zonnebloempitten of pijnboompitten
  • Handvol basilicumblaadjes

Voor de risotto:

  • Teentje look, geperst
  • 150 gr volkoren ronde rijst
  • 1 blik cannellini bonen, gespoeld
  • 400 ml groentebouillon
  • Snuif gedroogde tijm
  • Citroenzeste
  • Handvol basilicumblaadjes

Voor de gelakte wortel:

  • 250 gram jonge worteltjes, in de lengte gehalveerd en in schuine stukken van 5 cm
  • 1 à 2 eetlepels stroperige balsamicocrème
  • 0,5 eetlepel olijfolie
  • Zwarte peper en zeezout

Voor de kappertjes-dressing:

  • 40 gram kappertjes
  • 3 handenvol basilicumblaadjes
  • 4 el olijfolie, of meer als je een meer vloeibare dressing wilt
  • Zwarte peper

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 190°. Bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Voor de risotto: bak de look aan in een stoofpot met deksel, in wat olijfolie. Voeg de rijst en de cannellinibonen toe, samen met de bouillon en de tijm. Laat pruttelen op een laag vuur, tot wanneer het water is opgenomen en de rijst gaar is. Kruid vervolgens met verse basilicum en citroenzeste.
  3. Meng ondertussen de wortels met de balsamicocrème, olijfolie, peper en zout. Spreid de wortels uit over de bakplaat en plaats in de oven.  Bak 15 à 20 min, tot wanneer de worteltjes beetgaar zijn.
  4. Meng voor de kappertjesdressing alle ingrediënten in een hakmolen of food processor.
  5. Bak de zonnebloempitten in een grote pan. Zet opzij.
  6. Bak de falafels in dezelfde pan, in wat olijfolie.
  7. Dresseer de borden: verdeel de risotto over vier borden. Leg er de worteltjes bovenop, samen met de falafels. Lepel er de kappertjes-dressing en de zonnebloempitten overheen. Werk af met wat balsamicocrème, citroenzeste en basilicumblaadjes. 

Meer info: Falafel Italian

Receptontwikkeling, styling en fotografie door Stefanie van Foodlove

Sharing is caring

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Naar overzicht

lrub

La vie est belle bvba
Legeweg 135/137, 8020 Oostkamp, België
info@lavieestbelle.be​
+32 (0)50 395 207
×