Logo-new-groen-rood
  • Home
  • Assortiment
  • Winkels
  • Nieuws
  • Over ons
  • PROFESSIONELEN
  • NL
Menu
  • Home
  • Assortiment
  • Winkels
  • Nieuws
  • Over ons
  • PROFESSIONELEN
  • NL
Falafel-Mexican

Bright & Beautiful Mexican Open Wraps

30 maart 2020

Aan de slag met de ‘Falafel Mexican‘:

Kurkumasocca:

  • Salsa van mais & mango, chili, munt & limoen
  • avocado-cashewcream met platte peterselie
  • berloumikoekje met komijn
  • Rucola
  • Vene cress

Ingrediënten: voor 6 porties (voorgerecht)

  • 18 Mexican Chili Cheese falafels (3 per persoon)
  • Twee handenvol rucola
  • Vene Cress (kleine zuringblaadjes)

Voor 6 à 8 wraps:

  • 50 gram haverbloem
  • 100 gram kikkererwtenmeel
  • Flinke snuif zeezout, komijn, gerookt paprikapoeder en kurkuma
  • Scheutje appelazijn
  • 250 ml water

Voor de mais-mango salsa:

  • 100 gram mais uit bokaal, gespoeld
  • Een halve mango (100 gr), in kleine blokjes
  • Verse chili in ringen, of chili-vlokken (naar smaak)
  • Zeezout, zwarte peper
  • Limoensap (halve limoen)
  • Handvol munt, fijngehakt

Voor de avocado-cashewcream:

  • 60 gram cashewnoten, een nacht geweekt
  • 1/2e avocado
  • Sap van een halve limoen
  • Peper en zeezout
  • 2 el olijfolie
  • Teentje look
  • Paar takjes platte peterselie

Voor het berloumikoekje:

  • 60 gram berloumi met chili, geraspt
  • Komijnpoeder

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180° en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Verdeel de geraspte berloumi in 6 “koekjes” op de bakplaat en strooi er wat komijnpoeder overheen.
  3. Bak de koekjes in de oven tot wanneer de randen bruin en krokant zijn. Laat wat afkoelen, dan zal ook de binnenkant krokant worden.
  4. Meng ondertussen de ingrediënten voor de wraps. Laat 10 minuten rusten.
  5. Meng alle ingrediënten voor de mango-salsa in een kom. Zet opzij.
  6. Blend de ingrediënten voor de cashewcream. Voeg zoveel water toe als nodig is om het gemakkelijk te blenden tot een dikke crème. Proef en kruid bij.
  7. Bak dunne kleine wraps (10 cm diameter), in een antikleefpan. Gebruik indien nodig wat olijfolie. Is je deeg te dik? Voeg wat extra water toe.
  8. Bak de falafels nadien warm & krokant in dezelfde pan, met wat olijfolie.
  9. Leg op elk bord een lauwe wrap en lepel er wat cashewcream over. Verdeel de rucola, mango-mais salsa en de falafels over de wraps. Werk af met een berloumikoekje, limoenzeste, chili(vlokken) naar smaak en blaadjes vene cress, munt en platte peterselie.

Meer info: Falafel Mexican

Receptontwikkeling, styling en fotografie door Stefanie van Foodlove

Sharing is caring

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Naar overzicht

lrub

La vie est belle bvba
Legeweg 135/137, 8020 Oostkamp, België
info@lavieestbelle.be​
+32 (0)50 395 207
×