Aan de slag met de ‘Falafel Mexican‘:
Kurkumasocca:
- Salsa van mais & mango, chili, munt & limoen
- avocado-cashewcream met platte peterselie
- berloumikoekje met komijn
- Rucola
- Vene cress
Ingrediënten: voor 6 porties (voorgerecht)
- 18 Mexican Chili Cheese falafels (3 per persoon)
- Twee handenvol rucola
- Vene Cress (kleine zuringblaadjes)
Voor 6 à 8 wraps:
- 50 gram haverbloem
- 100 gram kikkererwtenmeel
- Flinke snuif zeezout, komijn, gerookt paprikapoeder en kurkuma
- Scheutje appelazijn
- 250 ml water
Voor de mais-mango salsa:
- 100 gram mais uit bokaal, gespoeld
- Een halve mango (100 gr), in kleine blokjes
- Verse chili in ringen, of chili-vlokken (naar smaak)
- Zeezout, zwarte peper
- Limoensap (halve limoen)
- Handvol munt, fijngehakt
Voor de avocado-cashewcream:
- 60 gram cashewnoten, een nacht geweekt
- 1/2e avocado
- Sap van een halve limoen
- Peper en zeezout
- 2 el olijfolie
- Teentje look
- Paar takjes platte peterselie
Voor het berloumikoekje:
- 60 gram berloumi met chili, geraspt
- Komijnpoeder
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180° en bedek een bakplaat met bakpapier.
- Verdeel de geraspte berloumi in 6 “koekjes” op de bakplaat en strooi er wat komijnpoeder overheen.
- Bak de koekjes in de oven tot wanneer de randen bruin en krokant zijn. Laat wat afkoelen, dan zal ook de binnenkant krokant worden.
- Meng ondertussen de ingrediënten voor de wraps. Laat 10 minuten rusten.
- Meng alle ingrediënten voor de mango-salsa in een kom. Zet opzij.
- Blend de ingrediënten voor de cashewcream. Voeg zoveel water toe als nodig is om het gemakkelijk te blenden tot een dikke crème. Proef en kruid bij.
- Bak dunne kleine wraps (10 cm diameter), in een antikleefpan. Gebruik indien nodig wat olijfolie. Is je deeg te dik? Voeg wat extra water toe.
- Bak de falafels nadien warm & krokant in dezelfde pan, met wat olijfolie.
- Leg op elk bord een lauwe wrap en lepel er wat cashewcream over. Verdeel de rucola, mango-mais salsa en de falafels over de wraps. Werk af met een berloumikoekje, limoenzeste, chili(vlokken) naar smaak en blaadjes vene cress, munt en platte peterselie.
Meer info: Falafel Mexican
Receptontwikkeling, styling en fotografie door Stefanie van Foodlove