Winterburger gnocchi pompoen la vie est belle

May 30, 2022

Gnocchi met winterburger, pompoencrème, savooikool, belugalinzen en geroosterde groenten

Ingrediënten voor 4 porties

  • 1 kleine butternut of een halve grote, in blokjes
  • Een takje salie, blaadjes grof gehakt
  • 2 wortels, in schuine stukken
  • 4 kleine aardperen, in schijfjes 
  • 75 gram belugalinzen
  • 6 bladeren savooikool, grote nerven verwijderd, in reepjes
  • 1 pakje gnocchi van 500 gram (bij de verse pasta in de supermarkt)
  • 1 theelepel mosterd
  • Groentenbouillon
  • 4 La Vie Est Belle Winterburgers
  • 2 eetlepels amandelen, gehakt
  • Olijfolie, peper en zeezout


Bereidingswijze (40 min)

  • Verwarm de oven voor op 200°. 
  • Bedek twee bakplaten met bakpapier. 
  • Meng de pompoenblokjes met olijfolie, gehakte salie, peper en zeezout. Verdeel ze over een bakplaat. Doe hetzelfde met de wortels en de schijfjes aardpeer: meng met olijfolie, salie, peper en zeezout en verdeel over de tweede bakplaat. 
  • Bak de groenten in de oven tot wanneer ze goudbruin en gaar zijn. 
  • Kook ondertussen de belugalinzen gaar. Laat uitlekken. 
  • Bak de reepjes savooikool in olijfolie op hoog vuur, tot wanneer de kool knapperig is en de randen bruin beginnen te worden. Kruid met peper en zeezout. Haal uit de pan.
  • Kook de gnocchi gaar in gezouten water. Laat uitlekken.
  • Blend de geroosterde pompoen met wat groentebouillon, een lepel mosterd, peper en zout. Voeg zoveel bouillon toe als nodig is om een zachte crème te krijgen. 
  • Bak de burgers in wat olijfolie, in de pan van de savooikool. 


Dresseer het bord: 

  • Lepel de pompoencrème in een cirkel op het bord en verdeel de gnocchi over de crème.
  • Verdeel de savooikool, de aardpeer en de wortel over de gnocchi. 
  • Strooi er een eetlepel belugalinzen over. 
  • Werk af met de winterburger, in stukken gesneden. 
  • Versier het gerecht met gehakte amandelen.

Winterburger gnocchi pompoen la vie est belle

Winterburger

Smelt op elke tong.